fredag 25 juni 2010

Glad midsommar!

I år var vädret fantastiskt på midsommarafton och vi njöt vår mycket traditionella midsommarmat - matjesfiléer, nypotatis, gräddfil, gräslök, snaps - och hade det skönt i sommarkvällen, medan blommorna sjöng och fåglarna doftade. ;-)

Smultronen har börjat mogna.

Och Claes har tagit fram hatten från Provence.

Vi firade också midsommaren med att ge pilekojan ett vackert rostbrunt golv av pinjebark. Pileväggarna växer så det knakar och det är dags att klippa den lurviga kalufsen. Vi har satt fem klematisplantor runt om kojan och de klänger sig nu upp i den frodiga ställningen. Snart kan man sitta därinne och skriva eller vila när solen - förhoppningsvis - gassar. En liten ö av fridfullhet.

Förra gången Katja var i kolonin sprang hon hela vägen
dit från Lilla Fiskaregatan, och när vi gick hem igen
bar hon andäktigt den här sommarbuketten.

Nu efter midsommar kommer vi att se mycket av Katja, och hon kommer att ha en rolig vecka!

På måndag fyller hon 3 år. På tisdag, när jag hämtar henne på dagis för övernattning här i Lund, ska vi först till kolonin och sen blir det lite födelsedagstårta och några små presenter att öppna hemma på Lilla Fiskaregatan.

Nästa dag, onsdag, ska vi till Elvira och Alexander för att fira kusin Lenas 3-årsdag tillsammans med Emil och April och kanske Tabatha, och Viveka, som just återvänt från USA, och Lenas morbror Jonas, hemkommen från Uppsala, m fl.

Torsdag till fredag ska Katja också övernatta här medan föräldrarna jobbar.

Veckans final blir en familjepicknick i kolonin på söndag. Sommar!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar