torsdag 25 mars 2010

Mellan två somrar


Idag lyste krokusen i vårsolens glans! Och vi firade den välkomna värmen med årets första trädgårdsfika! Vi tänkte tillbaka på den förra sommaren och planerade för den som kommer.


SOMMAREN 2009:
Ett projekt var en sandlåda till Katja. Tillsammans med en uppblåsbar bassäng som April tog dit fick trädgården en riktig beachpartyhörna. Här njuter far och dotter.


Och så grävde vi upp ena gräsplätten och satte egen potatis där. Vi chansade på Amandine som visade sig vara en jättegod fransk-svensk gourmetsort, som vi sen såg på marknaderna i Frankrike när vi åkte dit i juli.



Vi mindes kära besök av familj och vänner i kolonin. En varm och solig lördag firade vi Emils examen som scentekniker efter tre år på K3 på Malmö högskola. Stolt var jag över min son!

Och samtidigt firade vi Katjas och Lenas födelsedagar. De två kusinerna är inte bara jämnåriga utan närapå jämndagiga, födda 28 och 30 juni 2007. Här är de ett par månader gamla, med sina mammor April och Elvira, och Lenas mormor Viveka.


När Claes fyllde år i juli kom mor och far och syskon med makar. Det blev en trevlig eftermiddag.



Och Katja kom ofta till kolonin och bekantade sig med växter och småkryp och fåglar, och stortrivdes.


Det är underbart att hon får uppleva friskt vatten...



Växterna fick klara sig själva rätt mycket den här sommaren. Det var så skönt (nödvändigt) för oss båda att kunna mötas och koppla av i trädgården efter dagens jobb utan krav på att göra en massa. Ofta gjorde vi inte ett dugg! Vi bara grillade chorizo eller Lundaknake till kvällsmat på den originella grillen, med tillsatsen och bordet som Claes gjort.


Under de två veckorna i juli när vi var i Frankrike fick kolonin vatten och tillsyn av vår granne Annette och hennes sambo - som vi inte ens träffat! Vilka grannar! Ser fram emot att se dem den här säsongen.

OCH SOMMAREN 2010?

Alla de underbara rosorna i Gunilla Roys "rose garden" som hon överlät åt mig - i år vill jag ge dem och alla de andra perennerna och buskarna mycket kärlek och omvårdnad.

Det ser ut att bli en krävande sommar för oss i år också, så det blir skönt att komma till vår oas och bara njuta med alla sinnen.

Men två roliga projekt blir det: en drivbänk och - en pilekoja!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar