söndag 17 oktober 2010

Samtal på scenkanten och sängkanten

För några år sedan kunde man få ta del av något som skepparen på Blå Båten, Lasse Olsson, kallade "Samtal på scenkanten". Mycket uppskattade tillställningar!

Något i stil med samtalen på scenkanten kunde vi uppleva i veckan som gick, för då firades 90-åringen Åke Arenhill på Blå Båten med eget program tillsammans med "Skepparn". Den legendariske kulturprofilen kåserade om sitt liv, och tillsammans med Lasse och hans gitarr sjöng han flera av sina visor med de där underfundiga texterna. Fin kväll!


Följande samtal på sängkanten ägde rum några dagar senare med en person som nu är 87 år yngre än Åke och i färd med att upptäcka livets klurigheter. Vad vi pratade om vete gudarna för det här är en serie stillbilder. Katjas minspel får tala för sig själv.


1 kommentar:

  1. Brev från min kära kusin i Lysekil som påminner om att världen är liten. Hennes föräldrar, min faster och farbror, bodde i många år i grannhuset mittemot Åke Arenhill på Ribersborg i Malmö, och Åkes dotter Emma, också konstnär (som var med på Blå Båten), hade farbror Leif som lärare på mellanstadiet. Annika har ärvt två tavlor som Åke gjort, och en barnbok med Åkes illustrationer som han en gång gav hennes föräldrar.

    SvaraRadera