lördag 26 mars 2011

Cykellycka

Katja har fått en blå tvåhjuling. Den är ett fynd som jag gjorde i ett loppisstånd på Clemenstorget i vintras. Vi har väntat på att det skulle bli lite varmare, och den här veckan var det dags för överraskningen. Föräldrarna hade skaffat hjälm, och när de tog den med till Lund anade hon nog att något var på gång.

Hon har rätt länge pratat om att hon önskar sig en rosa cykel, men när hon väl såg den här så var blåa cyklar helt rätt.

Premiärturen nerför Lilla Fiskaregatan till Grand och tillbaka var vinglig. Vi har inte skaffat några stödhjul, så jag fick hålla henne på rätt köl.

Nästa morgon cyklade hon först till Universitetshuset och två gånger runt Byrålogen i hopp om att Claes skulle kunna komma ut och se hennes artisteri. Men han var fullt sysselsatt på jobbet och såg inte mitt sms förrän långt senare.

Efter lunch cyklade hon hela vägen till kolonin! Och tillbaka! Pust... Men hon blev allt stadigare.

När Emil och April skulle hämta henne skulle ni ha sett hennes triumffärd, när hon trampade uppför backen i Lundagård mot sina föräldrar som stod och väntade uppe på krönet vid AF-borgen. Hon var så stolt och lycklig! Det var värt en trött rygg och lite extra hjärtslag, tyckte farmor.

I fredags eftermiddag, när hon var hos oss igen medan Emil jobbade och April tränade med Roller Derby, fick hon äntligen chans att visa Claes sin nya konstfärdighet. När han kom cyklande och mötte upp nära kolonin blev det tävling och hon vann ; -). Jag ville hålla henne om ryggen i stället för att ha ena handen på styret, för jag tyckte hon var så stadig, men det var hon inte redo för än. Veckans Katja-uttryck: "hålla balansen".

Det gosedjur som fick äran att sitta på första parkett - i cykelkorgen - den här gången var en fladdermus. Katja önskar sig en Läderlappenmask. Jag kan se henne i den och med manteln fladdrande i vinden när hon susar fram på sin tvåhjuling. Kanske vi får göra ett besök i nyöppnade Buttericks på Östra Mårtensgatan...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar