lördag 12 maj 2012

Lördagsmorgon med Katja

En frukost med Katja är innehållsrik. Förutom att man får vara utrustad med mycket tålamod och använda de flesta tricken i boken för att få den lilla flickan att äta färdigt, händer det mycket annat också.


Farmor brukar smyga in läs- och skrivövningar med hjälp av alfabetsunderlägget. Katja känner igen de flesta av bokstäverna. Dagens mål var att ljuda sig igenom alla bokstäverna och vid "F" läste "Fammor" före: F-f-f-isk, F-f-f-järil, F-f-f-löte och F-f-f-lygplan. Vad börjar det på? frågade farmor. "Propeller!" sade Katja stolt! Så rätt, så rätt!

Jag plockade även fram ett "pedagogiskt stöd" på min iPhone - d v s ett gammalt klipp från programmet "Fem myror är fler än fyra elefanter". "Alfabetvisan" fångade verkligen Katjas intresse! 

Farmor försökte övertyga Katja om att banan var gott och nyttigt till frukosten genom att sjunga "Vill du ha en banan" med melodistöd från "Somewhere over the rainbow" (vi hade precis sett ett klipp på nätet med Judy Garland). Katja svarar med perfekt melodisk stämma "Ne-ej tack!".

Vi har kul vid den långt utdragna frukosten...


Andra tillfällen är mer koncentrerade och stillsamma som t ex i går kväll vid premiären för Belgiska våfflor. Alla rutor på våfflan måste noggrant fyllas med vispegrädde.

Gästbloggat av Claes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar