lördag 4 augusti 2012

Marché aux Puces i Saint Ouen

En liten fundering: har Marché något att göra med marschera? Vi kanske inte marscherade men vi gick mycket den här dagen! Att insupa hela loppmarknadsområdet Marché aux Puces under en dag är en omöjlighet! Den drivne besökaren vet såklart de olika marknadernas inriktning och är påläst.

Vi nöjde oss med att mer planlöst spankulera i området och valde endast några av alla oräkneliga marknader och gångar. Man storknar av utbudet. Lite siffror för hela området: ca 11 miljoner besökare årligen. 11 km gator och gångar. 1700 antikhandlare.

 En i mängden: Marché Biron


Marché Malassis - innehöll bl a exklusiva designmöbler. Vägg i vägg ligger Marché Dauphine


 Marché Vernaison har sin inriktning

Att ta foto inne bland butiker och hyllor är för det mesta inte tillåtet. Det enda jag funderade på att köpa var en handfull av dessa typer. Kunde blivit en kul skylt till kolonistugan eller något annat "projekt" men lyckades motstå köpimpulsen.

Då vi var nöjda med vår promenad (fråga mig inte hur många kilometer vi gick...) tog vi oss hemåt med Metron. Tack och lov skulle jag vilja säga, då vägarna runt marknaden var helt igenkorkade av ivrigt tutande bilister.

Under hemvägen på kvällen var det svårt att missa vad som var på gång på arenan Parc de Princes (inte alls långt från vårt hotell). Metron var smockfull av tjoande fotbollsentusiaster. Parislaget PSG och FC Barcelona hade vänskapsmatch!

Vem är på i stort sett alla tidningsomslag? Jo Zlatan Ibrahimovic från Rosengård i Malmö!



Gästbloggat av Claes

1 kommentar: