onsdag 20 april 2011

Idol på Lunds Universitet

Med början lördagen den 16 april startade "Idol-cirkusen" på Lunds Universitet. Kön utanför AF-borgen ringlade lång sedan tidig morgontimma och drygt 2500 ungdomar (ja, de flesta var trots allt det) med artistdrömmar mötte upp. Då jag efter jobbet tog denna bild hade de flesta passerat in till gallringen på "Athen" (studentcafé).


Vi (Lars-Göran och jag) kunde bara ana vad som väntade oss inför tisdagen och onsdagen då De Utvalda skulle få komma till Universitetshusets Aula och möta den "riktiga" juryn bestående av Anders Bagge, Alexander Bard, Laila Bagge Wahlgren, Pelle Lidell.

Under fredagen röjdes alla bänkar i Aulan ut av flyttfirma för att ge plats åt scenen som skulle byggas upp under lördag-söndag-måndag. Vi hade dessförinnan gjort plats i "206:an" för bänkarna. Bråttom bråttom... Pelarsalen tömdes av oss på inredningen och 50 stolar för de deltagarna sattes fram.

Det visade sig på tisdagen att dessa stolar inte alls räckte till för de 56 unga artisterna. Varför? Jo, man har såklart med sig en kompis och/eller förälder som moraliskt stöd vilket resulterade i att Pelarsalen blev knökfull! Snabb insats av oss i två omgångar men det var inte lätt att lotsa sig fram bland alla deltagarna.


Jag hade med kameran i beredskap så mycket det nu var möjligt ifall något intressant att dokumentera kom i min väg. Min kollega Marie hade påpassligt med sig "autografpapper" och lyckades få Alexander Bards autograf. Senare även Hans Wiklunds som orsakade dagens kommentarer: "Vem é de´?" och "Vad gör han här?".


Lund bjöd på det mest underbaraste vårväder man kan tänka sig och de som väntade på sin tur fick tillfälle att njuta av solen framför universitetshuset. Vid lunchtid kunde man även få en glimt av kändisjuryn på väg till eller från Tegnérs matsalar.



Till sist kan hela evenemanget speglas av denna unge artist (med flickvän som påhejare) som värmde upp i källargången utanför toaletterna. Den korta snutt jag spelade in får illustrera vad det hela handlar om för ungdomarna: "Dreaming is believing".



Några andra som fick sin dröm uppfylld (dvs fontändammen) var detta and-par som tog sin första rundtur tillsammans.

Gästbloggat av Claes Lawett

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar