onsdag 27 april 2011

MC-utflykt!

Vilket påskväder i år - soligt och varmt hela tiden! På Annandagen åkte vi ut med Claes' Honda Shadow på en underbar utflykt i det böljande landskapet öster om Lund.

Först styrde Claes kosan mot Flyinge plantskola, där vi köpte 4 sorters stjärnflocka till kolonin, efter rekommendation av Claes' kollega Marie. Vi läste att stjärnflockan är en av de bästa perennerna för honungsbin, humlor och andra insekter. Tack Marie för tipset!

Det är Claes' mor Ally som virkat påskhönsen. (Hon har gjort många fina handarbeten. Stickat, virkat, vävt, sytt, broderat, knypplat. Rent otroliga knyppelverk, till exempel.)

I Flyinge fanns också den rutiga kungsängsliljan, Upplands landskapsblomma, som väckte vår förtjusning i maj för ett år sen hos Christina o André. Vi har nu planterat den vid pilekojans öppning.

Efter Flyinge körde Claes till en av Skånes vackraste utsiktsplatser: mittemot Harlösa kyrka. Där finns två bord med bänkar som inbjuder till picknick. Är du i Skåne, åk dit när du har tillfälle!


Här har Claes sytt ihop två bilder, men det behövs nog minst fyra för att ge en uppfattning om det storslagna panoramat. Då kan man få med Vombsjön till exempel (till vänster utanför den här bilden). En utmaning för fotografen! Vi åker nog snart dit igen...

Klicka för förstoring!

Efter Harlösa hälsade vi på i Södra Sandby hos Claes' mor och far och drack kaffe och hörde historier från när de hade gård och drev lantbruk i Tygelsjö vid Hardeberga. Det är alltid lika intressant att lyssna på dem. Man hinner samla mycket berättelser på över 90 aktiva år.

På hemvägen åkte vi om Tygelsjö och markerna där Claes vuxit upp. Vilket panorama som breder ut sig framför en där också! Havet med Öresundsbron, Malmö med sin Torso, mm.

Ett annat hoj-utflyktsmål att se fram emot denna säsongen är Sireköpinge, där jag föddes och bodde tills jag var i Katjas ålder och familjen flyttade till Landskrona.

Jag är glad att vi fick börja livet nära naturen. Önskar alla fick det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar