onsdag 7 mars 2012

Big Boys Gone Bananas på Kino i Lund

Fredrik Gertten och hans amerikanske advokat Lincoln Bandlow - just komna från Stockholm och filmvisning+diskussion i Sveriges riksdag - var med på visningen av Big Boys Gone Bananas på Kino den 1 mars, sponsrad av advokatfirman Gullikssons (representerad av mannen med ryggen mot Claes' kamera). Kvinnan till vänster hälsar välkommen till Kino. (Missade tyvärr namnen.)

Efter filmen blev det tillfälle att ställa frågor till Fredrik och Lincoln. Jag minns inga spektakulära repliker men det rådde en skön stämning av yttrandefrihet...

Lincoln Bandlow och Fredrik Gertten på Kino

En advokat och en filmare som verkligen drar sina strån till stacken för att skapa en mänskligare värld. Inspirerande! Kino hade några DVD-skivor av Bananas, varav en inköptes av Claes som fick sin DVD signerad av båda männen med Tack/Thanks för hans support.

Här är en intervju med Fredrik i Sveriges Radios "Studio Ett" under Sundance-filmfestivalen i Los Angeles 30 januari, där han tar upp kontrasten mellan denna festivalen och den tidigare, när Doles hotelser fick arrangörerna att utesluta Bananas och massmedierna att framställa Fredrik som en lögnhals eller värre. Den här gången blir han firad och omkramad minsann!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar