söndag 4 mars 2012

Vårvintersöndag med Katja

Katja är på besök. Det är söndagmorgon. Idag vill Guldlock ha sin grötfrukost vid det egna bordet (ett fynd från St Erikshjälpen).

Katja får låna Claes' iPhone och prova en rolig app. (Han har aktiverat "flygplansläge" så att hon inte kan "shoppa loss".) För att hon ska slippa de vuxnas vakande blickar har hon krupit in under soffbordet, ett av hennes favoritställen. Men Claes' kameraöga hittar henne ändå!

Hon hinner leka lite innan det är dags att ge sig ut. Jag har tagit fram ett ugglepussel som väntat på att hon skulle växa till sig.

Det är lite klurigt att få alla ugglorna att passa in i ramen, det får bli en senare historia. Istället pusslar hon ihop dem familjevis och relationerna blir alltmer invecklade efterhand som leken fortskrider (fast den ut/invecklingen sker senare, efter videoklippet).

Farmorsmors fotvagga blir en alldeles lagom stor gungstol, ända tills gungandet blir för livligt och hon ramlar baklänges. Upp igen utan gnäll, en tålig tjej!



Vid tvåtiden hälsar vi på Pappa som jobbar på Kulturmejeriet idag (där elever från Lars Erik Larsson-gymnasiet övar sig i scenframträdande). Sen ska vi till trädgården för att se om det hänt något där. Vi går genom Stadsparken där en del av dammen fortfarande är täckt av is. Det är kallt, snålblåst.



I kolonin hittar Katja snödroppar, vintergäck och krokus och plockar årets första bukett.

Det är för kallt för att stanna i trädgården, och det är inte dags för Mamma att komma än, så vi går till lekplatsen bredvid.

När Katja åker rutschkana låtsas hon att hon hamnar i Amerika. Vilken liten skådespelare! När hon landar efter den korta rutschkanefärden, ser hon sig förundrat omkring, som om hon just klivit av flygplanet på andra sidan Atlanten, och säger "Var är jag?"

Sen kommer Mamma och Katja gömmer blommorna bakom ryggen och säger att hon har en överraskning. Claes som går bakom henne får en förmaning om att inte avslöja hennes plan. Hon ger buketten till Mamma och förklarar: "Den är till dig och Pappa. Ni får dela på den."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar