onsdag 8 februari 2012

Cirque du Soleils Saltimbanco i Malmö

Den 28 januari var det så äntligen cirkusdags! Vi var spända på hur Katja skulle uppleva Cirque du Soleil.

Claes hade skaffat platser riktigt långt fram, på det plana golvet nära scenen. Vi lade Katjas ryggsäck på stolen och vek hennes overall och lade den ovanpå, så att hon kom upp i jämnhöjd med oss. Vi såg verkligen bra!

"Vi måste ha pop corn!" För Katja var det nödvändig rekvisita vid ett sådant här tillfälle. OK, Claes gick o köpte en stor pappbägare proppfull med pop corn. Medan vi väntade på att föreställningen skulle börja (vi var i god tid), tog vi fram popcornbägaren. Men se det var emot Katjas oskrivna regler! "Man måste vänta tills det börjar", sa hon. (Hennes föräldrar har tydligen lärt henne "marsh mallow"-principen, dvs. att kunna behärska sig. Vi var mycket imponerade.)

Cirkusen inleddes med att artisterna i sina fantastiska kostymer och masker sprang ut bland publiken, och några busiga clowner kom förbi vår rad och tog Katjas popcornbägare med sig! Du skulle sett Katjas min! Men sen såg hon hur clownerna skrattade, tog några popcorn o satte tillbaka bägaren vid Claes fötter. Då andades hon ut. Det var dramatiskt! Så fort föreställningen började, satte hon igång att käka popcorn. Den lilla näven dök hela tiden ner i bägaren, utom när hon blev törstig o fick lite äppeljuice, som mamma hade skickat med. Måtte hon inte bli kissig, tänkte jag, för man har ju kommit av sig med sådana praktiska detaljer. Men det gick bra.

Själva föreställningen var förstås förstklassig. Du kan se klipp från Saltimbanco på Youtube.
Det var mycket intryck för Katja. Höjdpunkterna för henne var "ballerinorna som var tvillingar", två vitklädda nymfer som klättrade i linor o trapets o var otroligt samspelta, och "de som gungade och hoppade", dvs tre stod på en bred gunga och satte fart, medan ett team som stod framför gungan byggde en pyramid av fyra män som ställde sig på varandra. I rätt ögonblick hoppade den förste på gungan upp och ställde sig på axlarna på den översta mannen. Man bara gapade. Jag för min del tyckte också att jonglören var rent otrolig.

Tack Claes för en härlig kväll!

Här är ett klipp som Claes tog medan vi satt förväntansfulla i Malmö Arena inför cirkusföreställningen och popcornfestandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar