onsdag 4 januari 2012

Nyårsfirande Nouveau

Den 31 december var inte en dag då det var speciellt vinterlikt i S:t Månslyckan eller stämningsfullt för den delen - snarare var eftermiddagens scen som hämtad från en dyster film. Tänk Baskervilles Hund eller Dimman Anfaller. Och vår kära kolonistuga ser ut att höra hemma i en nedgången rysk kolchos.

Tänk sådan skillnad mot den varmare årstiden! En sådan prunkande idyll det kan vara. Nåväl, vi hade bestämt oss för att trotsa denna gråa kväll genom införandet av en ny nyårstradition.

Vid 3-tiden strålade vi samman vid S:t Månslyckan med grillkorv, bröd, saft, öl, lampolja, grillkol och några "Khom Loy".

Första åtgärden var att starta upp alla tre fotogenlamporna på full effekt för att få upp temperaturen (lite grand i alla fall). Om inte annat så blev det ju mysigare för Lisbeth och Katja (invirad i sköna fleece-filtar) inne i stugan!

Korvar och kex avnjöts med stor aptit och visst var det spännande att befinna sig i ett mörkt och öde koloniområde en kväll som denna. Äntligen var det mörkt nog för att låta den första papperslyktan ("Khom Loy", "Chinese Flying Lantern", "Wedding Wish Lantern") att lyfta.

Jag är glad att jag köpte en 10-pack med de här lyktorna hos TeknikMagasinet då det inte bara var Katja som yttrade de välkända orden "en gång till"/ "igen" efter första lyckade frisläppandet. Även Lisbeth och jag fascinerades av lyktorna och släppte upp en till.. en till.. och en till.


Vad tänker lilla Katja? En vetgirig Katja följde med nyfiken blick ballongens färd mot okända mål.

Efter fyra stycken "uppskjutningar" var vi nöjda! Vid 5-tiden hade den råa väderleken blivit lite väl påträngande och värmen i Farmors lägenhet hägrade.


Det var spännande att följa ballongernas okontrollerade, segdragna färd från kolonilotten, precis undslippande trädens grenar för att sedan snabbt få fart då de inte längre hade buskarnas och trädens vindskydd.

Senare på kvällen kunde vi konstatera att vår nya tradition delades av många fler. De ljusen vi funderat över under tidigare nyårskvällar var inte mystiska ufo's utan lokala pionjär-"Khom Loy"-frisläppare.


Gästbloggat av Claes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar