söndag 29 januari 2012

Välkomna lunchgäster

I dag var det inspektion i St Månslyckans koloniområde! Skulle den nyinförskaffade fröautomaten bli upptäckt och utnyttjad av (framförallt) småfåglarna vid kolonistugan?

Och se, en febril aktivitet i och kring automaten! Hann med att se hur några småfåglar förskrämda flög iväg då jag närmade mig. De kom dock snabbt tillbaka. Höll mig på diskret avstånd och lyckades få med de små liven på en kort filmsnutt. Dagens dominerande hedersgäst var Blåmes.


Hittade en funktionell automat hos Clas Ohlson och skaffade en rejäl påse blandat småfågelfrögodis hos Lilla Fiskaregatans Trädgårdsbutik. Satte upp och fyllde röret för några dagar sedan och det var jättekul att se hur poppis det nya lunchstället hade blivit.

Med böckerna Holkliv och Mata fåglar (Lisbeths julklappar från Kristoffer) i färskt minne läste jag kritiskt på fröpåsens innehållsförteckning och noterade att de hade utformat innehållet i samarbete med Sveriges Ornitologiska Förening. Känns tryggt att veta då det är viktigt att ge de små liven rätt föda nu under vintern!

Gästbloggat av Claes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar