måndag 30 januari 2012

Vägval i Lund - Claes startar blogg!

Claes har funderat mycket runt järnvägsområdet som går rätt igenom centrala Lund och blir alltmer otillräckligt, samtidigt som det tar i anspråk stora ytor som enligt Claes skulle kunna användas mycket bättre. Och planerna på spårvagnstrafik här i Lund tycker han är kortsiktiga. Överhuvudtaget vill han se mer kreativa lösningar, nytänkande, samtidigt som man värnar om Lunds fina stadskärna. Nu har han startat en blogg speciellt för de här frågorna om Lunds framtid! Han hoppas på en livligare debatt. Om du har några idéer eller synpunkter så lägg in en kommentar på http://thehighlineoflundsweden.blogspot.com/!


Jag tänker igen på Simon Sineks TED Talk "How Great Leaders Inspire Action" och Dan Pinks TED Talk om "the candle problem". Och förstås, the High Line i New York, detta underbara exempel på kreativt nytänkande. Borgmästare Giuliani hade redan skrivit under rivningsbeslutet, men det gick att bromsa.

Vi får se hur det går...

Ikväll ska vi till Gamla Lund för att lyssna på stadsbyggnadsdirektör Inga Hallén när hon presenterar planerna för det nya stationsområdet.

"Gamla Lund" är en viktig förening här i stan, som Claes varit med i under många år - inbiten Lundabo som han är - och tack vare honom har jag också upplevt flera mycket intressanta föreläsningar och utflykter vid det här laget. Här är vårens program, för att ge dig en uppfattning ifall du inte bor i Lund och/eller inte känner till föreningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar