fredag 8 juni 2012

Katjas klosskalas

"Grand Design" med Kevin McCloud på kanal 9, är ett av favoritprogrammen Lisbeth och jag tittar på och inspireras av. Med det i åtanke ställer man såklart upp och skapar med Katjas klossar. Liksom i TV-programmet följer det med en beskrivande story under hela Katjas byggprojekt.

Klossarna och favoritfigurerna kom till användning i nedanstående scen som föreställer ett kalas.


Jag (Claes) var med i inledningsskedet i tårtbygget och undrade lite retfullt vad det gröna var för smak. "Är det spenat?". "Ja" svarade Katja. "Blä-äh - men det passar ju inte" kontrade jag. "De andra färgerna då - vad e de?" K: "Blåbär och vanilj!"C: "Ja, det låter ju jättegott!"

C: "Vill du ha en sådan kaka på ditt kalas?" K: "JAAA!"

Lisbeths tillägg: Katja berättade att scenen föreställer ett bord (två avlånga klossar) o tre stolar med rygg o en pall runt om. På bordet finns runda tallrikar med en hel hög med mat (trianglar). Tjuven och Pippis pappa är gäster hos Pippi, o tjuven har ätit så mycket att han måste lägga sig ett tag. Till höger är den stora tårtan. Spenaten hade förvandlats till tårtfat, och efter att ha pratat om "Svenska flaggans dag" var det därför tårtan var gul (citronsmak) och blå (blåbärssmak). Hon tyckte det var fint att flaggan är blå som himlen och gul som solen. En sol som skiner från en blå himmel är något hon längtar efter nu. Och det är hon inte ensam om...

Sambloggat av Claes & Lisbeth

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar