onsdag 16 november 2011

Bollywood på Lunds Universitet

I veckan kom beskedet att ett indiskt filmbolag i samarbete med andra (BVG Films, Connecting Bollywood och ett Malmöbolag) skulle spela in några scener i de anrika miljöerna runt Lundagård för filmen "1920 - Evil Returns".

Tidigare uppmärksammades projektet på Sydnytt den 9/11. Klippet ligger kvar ett år. Sydsvenskans rapport kan du hitta här.

Kan man annat än hålla med? Även i hans kommentar att allt är fint men att det är kallt här.

Den 16 var det dags för några scener utanför Kungshuset. En inlånad vagn från vagnmuseet i Mörarp var viktig rekvisita.


På torsdagsmorgonen blev det hektiskt att få Aulans talarstol på plats i tid till innan 8 då allt skulle vara färdigt. Full aktivitet och aningen stökigt. Det hade varit kul att följa hela processen men vi har ju ansvar för mer än att serva med rekvisita till en Bollywoodfilm.

Så här såg det ut med möbleringen vi fixade i Atriet.


Frågade en av killarna om de var nöjda med dagen - "Was it a success?" - varvid jag fick till svar "Hindu movie!". Ett förtydligande krävdes. Och visst var de nöjda!

Lite komiskt blev det då jag vid ett annat tillfälle efterlyste en av våra kärror och inledde med att fråga en ur inspelningspersonalen, typiskt indisk i mitt tycke, vid tältet på engelska och fick ett svar på tydlig Malmöitiska.


Gästbloggat av Claes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar