söndag 30 oktober 2011

Höstkonsert med Lunds Studentsångare

Då jag anlände till helgjobbet på Lunds Universitet i går, låg dimman tät och stundtals kunde man knappt se AF-borgen.


Det var dags för Höstkonsert med Lunds Studentsångare! Världsmästarna i körsång (de vann första pris i kategorin manskör under kör-VM i Kina 2010) är suveränt duktiga i sig och det hade varit njutbart att enbart lyssna på dem. Men som brukligt är (sedan 2006) delas det högtidligen även ut ett solistpris á 150.000:- som är sponsrat av Tetra-Laval. Varför priset delas ut till just denna person ges det en förklaring till vid överlämnandet av checken. Publiken får som alltid en chans att själva bli övertygade av pristagarens skicklighet "in person".

Årets pristagare heter Anna Larsson.


Före konserten var det dags för riggning av teknik (det mesta skötte studentsångarna själva), soundcheck, genomgång av rutiner, låsning, larma av, hänga av slaget på stora uret (vacker sång ska ju inte störas av ett högljutt "DONG! - slag för varje timme...) och fotografering.



Detta klipp är taget med min gamla skruttiga mobil - därav kvalitén.


Hann med att ta ett foto då kören och Anna Larsson övade i den tjusigt upplysta Aulan. Prick klockan 19.30 släckte jag ned hela Aulan (förutom strålkastarna) och tände sedan endast den främre ljuskronan. Mycket effektfullt och det tidigare publikmumlet tystnade i spänd förväntan.



...och här är ett klipp. Vid ett sådant här tillfälle tenderar man att glömma allt slit det varit med återmöbleringen från konferensen i fredags. Är kanske inte ett större opera-fan men det var mycket vacker sång de bjöd på - Lunds Studentsångare och Anna Larsson. Världsklass!

Passade på att fråga Anna Larsson efter repetitionen om hon var nöjd med lokalen och akustiken. Hon intygade sin nöjdhet med ett strålande leende som om ett "ja" inte var nog. Stannade så klart en stund och lyssnade innan jag lämnade över ansvaret till Securitasvakten.

Gästbloggat av Claes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar