lördag 22 oktober 2011

Kuriosa i Baltimore

Ett av de få svenska låneorden i engelskan dök upp i the Washington Post söndagen den 9 oktober, när jag var hos Delores. Artikeln om en utställning i Baltimore, "A smorgasbord of oddities", gjorde oss nyfikna. Vi skulle just den dagen till Baltimore för att se en matinéföreställning av A Raisin in the Sun, så vi hoppades få en stund på museet efter teatern. Men pjäsen slutade sent och the American Visionary Museum var i andra ändan av stan, så vi hann inte. Kanske det är möjligt att se den när jag är tillbaka i DC om två veckor.


Tala om tålamod och målmedvetenhet! Trettio år har det tagit för Scott Weaver att bygga den här modellen av San Francisco. Material: tandpetare och lim.

Om din dator funkar som min kan du klicka på bilden så den blir lite större och sen zooma in o se text o bild tydligare (pekaren blir förstoringsglas). Annars kanske "Fönster" - "Zooma" funkar.

Och pjäsen? Jo, det var en bra föreställning. Det finns mycket att säga men jag ska iväg till Schomburg som strax öppnar, tiden här är dyrbar, så det måste vänta. Som så många andra utkast. Att skriva om vissa ämnen är som att skaka en ketchupflaska.

Shake and shake the ketchup bottle,
None will come, and then a lot'll!

Under tiden, här är en bild på The Everyman Theater där vi såg A Raisin in the Sun. Delores hade fixat biljetter. Vilken vän!

Mysig lokal, inte för stor. Men teatern ska snart flytta till en finare o större lokal i centrala Baltimore. Hoppas det blir lika skön stämning. Undrar hur de lyckats klara sig genom den ekonomiska krisen. Trogen publik? Det var fullsatt när vi var där, och pjäsen gick för utsålda hus så man hade lagt in flera extraföreställningar. Kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar